Kindergevoel - Helpt kinderen weer in balans Kindergevoel

Kindermassage

Waarom kindermassage?
We zijn allemaal druk en we staan niet meer stil bij de gevolgen hiervan. Stress, burn-out of zelfs chronische vermoeidheid zijn de soms ernstige gevolgen. En wat doen we, we leren onze kinderen hetzelfde. Het gevolg, veel kinderen hebben psychosomatische klachten als hoofdpijn en buikpijn. Kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels  kunnen fysieke klachten krijgen, zoals buikpijn, obstipatie, diarree, bedplassen of hoofdpijn.De dokter kan niets vinden en de ouders zitten met hun handen in het haar. 

Omdat kinderen nog heel erg openstaan voor hun omgeving is het vaak moeilijk om de prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken. Met name gevoelige/ hoogsensitieve kinderen hebben moeite met deze filtering en verwerking. Als er een verstoring optreedt in de verwerking kunnen er fysieke of emotionele klachten ontstaan. Een massage is een heel mooie en zachte methode die ingezet kan worden om de verstoring op te heffen en zo lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Kijk ook naar ons speciale programma voor kinderen met een Autisme.

Een massage van het hoofd: Via het hoofd komen prikkels binnen. Als het hoofd te vol is kan er geen nieuwe informatie worden opgenomen. De hoofdmassage heeft als doel rust te brengen en indrukken los te laten. De vertraagde, herhalende bewegingen van deze hoofdmassage zorgt ervoor dat de kinderen zich overgeven en geheel tot rust komen. 

Een massage van de buik: Zoals iedereen wel weet wordt er in je buik voedsel verteerd, maar waar niet iedereen bewust van is is dat er in de buik ook vertering van indrukken en emoties plaatsvindt. De massage van de buik heeft als doel de kinderen in contact te brengen met eventueel vastzittende gevoelens en deze te verwerken.

Een massage van de voeten: Onze voeten verbinden ons met de aarde, kort gezegd via onze voeten kunnen we echt loslaten. Deze voetmassage zorgt ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komen en worden de emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd.

Een massage van armen en handen: Armen en handen kunnen de sterkste emoties verbergen. Gespannen armen en gebalde vuisten weerspiegelen vaak onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Het masseren van de armen en handen kan niet alleen spieren, maar ook opgekropte emoties losmaken en tot rust brengen.

Massage van de rug: De rug is een gebied met veel kracht en beweeglijkheid en het is de belangrijkste steunpilaar van het lichaam. Door het werken op de rug kun je de zenuwen bereiken die elk deel van het lichaam beïnvloeden. De rugmassage het effect van stress door het hele lichaam enorm verminderen, zodat je je in lichamelijk en psychologisch opzicht beter voelt.

 Voor wie is deze massage?

De kindermassage is voor kinderen van 4 jaar tot en met 18 jaar. De kindermassage kan zowel los worden gegeven als in combinatie met kindercoaching.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met mij op.

Kosten Autisme en kindermassage ADHD en kindermassage Cursus KindermassageOpleiding ontspanningscoach Referenties