Kindergevoel - Helpt kinderen weer in balans Kindergevoel

Kinderen en echtscheiding
Training: Uit Elkaar

Een training voor kinderen en jongeren die te maken krijgen met een (echt)scheiding.

Ieder kind gaat er vanuit dat zijn ouders gewoon altijd bij elkaar blijven. Kinderen vinden dit zo vanzelfsprekend dat ze hier geen moment aan twijfelen. Wanneer de situatie plotseling verandert door een scheiding, verliest het kind zijn vertrouwde basis.
Het kind komt na een scheiding vaak in een loyaliteitsconflict, weet niet meer wat hij/zij kan verwachten en voelt zich regelmatig schuldig aan de ruzie tussen de ouders. Het is voor het kind een angstige en onzekere periode.

De training

De training bestaat uit een lotgenotengroep. In deze groep kunnen de kinderen hun ervaringen en gevoelens delen, de scheiding leren begrijpen en deze een plaats geven in hun leven. Omdat ouders vaak zelf ook veel verdriet en onzekerheid hebben, is deze training een mooie steun voor zowel ouder als kind.
Uit zowel Nederlands als buitenlands onderzoek blijkt dat groepsprogramma's een positief effect hebben. Kinderen leren de scheiding van hun ouders beter begrijpen en hebben minder last van depressieve gevoelens.

Uit elkaar is bestemd voor kinderen van 6 t/m 16 jaar. De training wordt aangepast aan de leeftijdsgroep van de kinderen.

In de training komt o.a. aan de orde:

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van gesprekstechnieken, creatieve werkvormen, kinderyoga (o.a. ontspanningsoefeningen) en dramaoefeningen.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten voor het kind en 2 bijeenkomsten voor ouders.

Wilt u meer weten of uw kind willen inschrijven neem dan gerust contact met mij op.

KostenStart trainingVoor scholen Referenties