Faalangst

Zeker in balans

Faalangst reductie en sterker staan training

Deze training is bestemd voor leerlingen uit het Basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs en bevat 9 bijeenkomsten voor de kinderen, 3 ouder bijeenkomsten en een gesprek met juf/meester.

Tijdens deze training wordt er gewerkt met verschillende werkvormen, dit wordt aangepast aan de hulpvraag binnen de groepWij werken met kleine groepjes en met persoonlijke leerdoelen.

Kortom een unieke, effectieve training om, vanuit kracht en rust in jezelf, sterk in het leven te staan. De training is niet alleen geschikt in relatie tot faalangst, maar ook in relatie tot het krijgen van een positief zelfbeeld.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met mij op.

Faalangst pocketboekje nu verkrijgbaar!

Het nieuwe faalangst pocketboekje boordevol informatie en weetjes voor leerkrachten en andere kinderprofessionals is vers van de pers gerold. Auteurs Maaike van den Busken en Linda Nijman geven uitleg en handvatten voor de herkenning en het omgaan met faalangst bij kinderen. Bestel dit handige pocketboekje nu voor slechts € 7,95.

Leeftijd: 9 t/m 12 jaar

9 x bijeenkomsten voor kinderen
Binnenkort data bekend voor schooljaar 2019/2020

Data terugkomdag binnenkort bekend voor schooljaar 2019/2020

Data ouderavonden binnenkort bekend voor schooljaar 2019/2020
In de training komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Leren omgaan met faalangst; Door de Rationele Emotieve Therapie (de RET) wordt er geleerd hoe men het gevoel kan beinvloeden door helpende gedachte.
 • Fysieke en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan; Er wordt ook aandacht besteed aan de lichaamshouding. Door STERK STAAN kan het stressniveau al direct dalen. Een juiste lichaamshouding straalt kracht en rust uit en daardoor wordt er meer zelfvertrouwen ervaren.
 • Ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen We gaan leren wat de invloed hiervan is op je gevoel.
 • Braingym oefeningen: Braingym-oefeningen zorgen ervoor dat de mogelijkheden ten opzichte van het leerproces zo goed mogelijk worden benut.
 • Niet helpende strategieën opsporen en omzetten naar helpende strategieën.

Opbouw van de training:

 • Informatieve ouderbijeenkomst (wat is faalangst)
 • 4 bijeenkomsten voor de kinderen (elke week 1)
 • Ouderbijeenkomst
 • 4 bijeenkomsten voor de kinderen (elke week 1)
 • Individueel oudergesprek
 • Na ongeveer 6 weken een terug kom dag voor de kinderen
 • Gesprek juf/meester op school
Tweedaagse opleiding tot Zeker in Balans ® Faalangst Trainer

De tweedaagse training tot faalangsttrainer is een praktisch ingestelde training voor leerkrachten, kindercoaches en andere begeleiders om met kinderen vanaf 9 jaar aan het werk te gaan. In deze training ervaart u deels de oefeningen zelf, ook krijgt u een zeer gedegen theoretische kennis mee.

  In de Zeker in Balans® train de trainer leer je:

 1. Kinderen inzicht geven in het doel van verschillende gevoelens en emoties
 2. Kinderen inzicht te geven en gebruik te laten maken R(ationele) E(motieve T(herapie)
 3. Niet werkende strategieën en overtuigingen opsporen en omzetten naar werkende strategieën en overtuiginge
 4. Hoe belangrijk fysiologie is en hoe je dit kunt toepassen binnen je training
 5. Systemisch te kijken naar faalangst
 6. De kracht en basis van de adem
 7. Hoe je kinderen hun kwaliteiten kunt laten ontdekken
 8. Hoe groot de invloed van ouders en leerkrachte is en hoe je deze bij de training kunt betrekken
Daarnaast wordt er geleerd om te werken aan het vergroten van het IK bij het kind, waardoor een positief zelfbeeld ontstaat.

U kunt na afloop direct aan de slag met het geven van een training ook kunt u na de training workshops en ouderavonden aan ouders en leerkrachten geven m.b.t. het onderwerp faalangst.

Kosten:

€395,-
(Koffie/thee/fris, lunch en werkmap is inbegrepen)

Start training:

Zie data en tijden op www.kinderprof.nl

Deze trainingen kunnen ook incompany gegeven worden, kosten hiervoor op aanvraag.
Studiedag voor leerkrachten

Deze studiedag zouden alle scholen moeten doen, want 1 op de 10 kinderen in de klas heeft last van een vorm van faalangst.

  Op deze studiedag komt het volgende aan bod:

 • Wat is faalangst?
 • Welke soorten faalangst zijn er?
 • Hoe kun je het (h)erkennen?
 • Wat is RET en hoe kun je dit in de klas inzetten?
 • Wat kun je als leerkracht verder nog in de klas doen?

 • Deze vragen en nog meer komen in deze studiedag aan de orde, je gaat niet alleen horen en zien, maar ook doen.


   Duur:

   6 uur.
   Deze 6 uur wordt verdeeld in 2 dagdelen van 3 uur. Hierdoor kan er ook gekozen worden voor een middag en avond of 2 middagen.

   Kosten:

   op aanvraag
   Max. aantal deelnemers in overleg
Ik ging naar Maaike omdat ik vaak zo zenuwachtig was omdat ik een toets moest maken, dat ik me niet meer kon concentreren. Ik raakte in paniek en moest huilen, waardoor ik er natuurlijk niets van maakte. Ik vond het heel leuk om naar Maaike te gaan, ze heeft me geholpen mijn slechte gedachtes “op vakantie te sturen”. Daardoor kan ik nu rustiger aan een toets beginnen. Ik ben nog steeds wel beetje zenuwachtig, maar ik heb geleerd dat een beetje zenuwachtig wel goed is :) Groetjes Mette

Onwijs bedankt voor de geweldige cursus! Ben zoooo blij dat ik 't heb gedaan, zo een enorme mooie toevoeging die mijn gezin nog rijker maakt! We genieten er allemaal van! Onze zoon van 6 zat niet goed in z'n vel. Hij was thuis regelmatig erg boos en opvliegend. Op school kon hij zich heel slecht concentreren. Groep 3 was erg moeilijk voor hem en hij had daardoor last van onzekerheid. Op aanraden van school zijn we bij Kindergevoel terecht gekomen. Met Maaike klikte het meteen heel goed. Na een paar keer voelde hij zich heel erg thuis en kon hij spelenderwijs aangeven welke zaken hem dwars zaten. Maaike had hele goede tips voor thuis en voor onze zoon ook handige materialen om zijn gevoelens te omschrijven. Nu, een jaar later gebruiken we nog steeds de smileys en het "potje met gevoelens". De cursus kindermassage was oog heel erg leuk om te doen en onze beide kinderen vinden het fantastisch als mama ze masseert! We zijn heel blij dat we Maaike hebben leren kennen!

Onze dochter van 5 was al ruim een jaar angstig voor school, daarnaast waren er in korte tijd 2 mensen uit haar omgeving overleden. Ze had al maanden chronisch last van buikpijn en sliep slecht. Het slechte (in)slapen was al langer aan de hand: ze kon alle prikkels van de dag slecht reguleren, wat 's avonds resulteerde in moeite met ontspannen. Nadat we in het medische circuit hebben laten checken of er fysiek niets aan de hand was, zijn we bij Maaike terecht gekomen. Gewoon via internet. Haar site sprak me direct aan, omdat de combinatie van coaching en massage volgens mij precies was wat onze dochter nodig had. Bij de eerste sessie merkte ik dat ze zich erg vertrouwd voelde bij Maaike: ik mocht meteen weg. Ze heeft een aantal sessies gedaan, waarin Maaike allerlei spelletjes en oefeningen met haar deed om haar te leren met haar angsten om te gaan en om haar hoofd "te ordenen". Ook werd ze gemasseerd, wat ze prettig en ontspannend vond (getuige haar gegaap). Thuis probeerden we de oefeningen waar mogelijk toe te passen. Daarnaast heb ik zelf de cursus kindermassage gevolgd. Ik heb het vaak (met effect!) voor het slapen gaan op haar toegepast. Treffend: een paar maanden na de laatste sessie zei ze out of the blue: Maaike heeft me goed geholpen he mama, ik heb bijna nooit meer buikpijn! Het gaat inmiddels erg goed met onze dochter: een combinatie van veranderde omstandigheden en toegenomen zelfverzekerdheid, waarbij Maaike zeker een rol heeft gespeeld. ‘’Onze zoon van 6 jaar, had erg veel moeite met verlies van spel. Hij kon echt woedend worden. Wij vonden het moeilijk hoe we met die woede om moesten gaan en Maaike is in een sessie met Thijs gaan krassen op een groot vel papier. Thijs kwam helemaal bij, hij stopte ook pas toen de woede gezakt was. Wij krassen nu ook met Thijs als hij zo boos is en daar koelt hij echt van af. Thijs ging met plezier naar Maaike en ook wij hebben er van geleerd!’’

‘’Mijn hoofd wordt leeg en mijn voeten ontspannen (uitspraak van een zeer gevoelig meisje van 8 na een massage)’’

‘’Mijn zoon van 10 heeft zich door Maaike uitgebreid laten masseren. Je zag hem genieten. Na afloop gaf hij zelf aan dat hij het ontzettend lekker en ontspannen vond. Een mooie ervaring!’’

"Nogmaals bedankt voor je ervaren begeleiding en lieve zorgen. Rijk zal je vreselijk missen."

‘’Onze dochter was wat faalangstig. Dit uitte zich bv. op school met het maken van opdrachtjes/toetsen, ze was dan bang om foutjes te maken, en klapte dan dicht of werd heel verdrietig. Wij zijn bij Maaike terechtgekomen, en dat was een feestje voor Guusje, ze keek ernaar uit om naartoe te gaan. Door Maaike's methode leerde ze spelenderwijs dat het maken fouten helemaal niet erg is.’’

‘’De cursus kindermassage was erg leuk. Ik ben iedere week met veel plezier gegaan, mede door jouw enthousiasme en je leuke en prettige manier van overbrengen. Alle complimenten voor jou!‘’

‘’De cursus kindermassage is een aanrader. Alleen het ermee bezig zijn geeft al rust en het verheugen op de daadwerkelijke massage thuis bij de kinderen geeft al een heel blij gevoel! Thanks Maaike!‘’

Ik heb de cursus ervaren als iets erg leerzaams. Ik vond het ook fijn dat er ook meer kinderen waren en niet dat ik daar alleen was. We hebben daar veel lol gehad! Ik heb daar geleerd om sterker in mijn schoenen te staan en veel meer tegen dingen kunnen zoals: Kritiek, pesterijen en pesterijen oplossen kan ik nu ook wel best wel goed. Ik raad het vooral aan kinderen die niet zo sterk in hun schoenen staan. Dat betekent: Wie niet zo veel zelfvertrouwen heeft, neem deze cursus. Dat helpt jullie heel erg goed. Ik was eerst een jongetje die geen zelfvertrouwen had. Maar nu heb ik dat wel. Daar ben ik blij om!