Contact Details:

  • Schrijf je in

    Faalangst-reductietraining binnen school kosten op aanvraag

Zeker in balans (SKJ geregistreerde training)

Faalangst reductie en sterker staan training
UNIEKE TRAINING MET VIRTUAL REALITY ONDERSTEUNING
Deze training is bestemd voor leerlingen uit het Basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs en bevat 8 bijeenkomsten voor de kinderen, 1 ouder bijeenkomsten en een gesprek met juf/meester (online of telefonisch).

Tijdens deze training wordt er gewerkt met verschillende werkvormen, dit wordt aangepast aan de hulpvraag binnen de groep. Uniek in deze training is de ondersteuning van VR, waarbij het kind of de jongere in de situatie geplaatst kan worden die spanning oproept om zo te oefenen.

Virtual reality (afgekort VR) binnen trainingen gaat ervan uit dat blootstelling aan dat waar je faalangstig voor bent je beter helpt om van je angst af te komen of beter onder controle te krijgen. Deze blootstelling noemen we in vaktaal exposure. Exposure is een bewezen principe. Exposure binnen een faalangst-reductietraining is ingewikkeld, want dat waar je angstig voor bent oefenen met kinderen/jongeren uit je training kan natuurlijk, maar vraagt van de andere kinderen uit de groep ook een bepaalde inzet en rol en dat is nog niet altijd iets waar ze aan toe zijn of wat ze willen doen. Daarbij vraagt de setting creëren waar het kind in zou moeten oefenen ook praktische invulling die lastig binnen de setting van een training te realiseren is. Ons brein behandelt de VR-setting als een ‘echte’ ervaring aldus (VR) deskundige Jeremy Bailenson.
Voordelen van VR binnen de faalangst-reductietraining

1. Veel meer mogelijkheden ten opzichte van bestaande exposure therapie.

2. Het kind/de jongere kan stap voor stap oefenen met wat hij of zij in de training heeft geleerd.

3. De trainers krijgen een veel beter beeld van wat er bij het kind/jongere gebeurt en kunnen daardoor veel gerichter inzetten.

4. Trainingen kunnen worden gerichter en korter.

Wij werken met kleine groepjes en met persoonlijke leerdoelen.

Kortom een unieke, effectieve training om, vanuit kracht en rust in jezelf, sterk in het leven te staan.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met mij op.

Faalangst pocketboekje nu verkrijgbaar!

Het nieuwe faalangst pocketboekje boordevol informatie en weetjes voor leerkrachten en andere kinderprofessionals is vers van de pers gerold. Auteurs Maaike van den Busken en Linda Nijman geven uitleg en handvatten voor de herkenning en het omgaan met faalangst bij kinderen. Bestel dit handige pocketboekje nu voor slechts € 7,95.

Programma
In de training komen de volgende onderdelen aan bod: Leren omgaan met faalangst; Door de Rationele Emotieve Therapie (de RET) wordt er geleerd hoe men het gevoel kan beinvloeden door helpende gedachte. Fysieke en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan; Er wordt ook aandacht besteed aan de lichaamshouding. Door STERK STAAN kan het stressniveau al direct dalen. Een juiste lichaamshouding straalt kracht en rust uit en daardoor wordt er meer zelfvertrouwen ervaren. Ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen We gaan leren wat de invloed hiervan is op je gevoel. Braingym oefeningen: Braingym-oefeningen zorgen ervoor dat de mogelijkheden ten opzichte van het leerproces zo goed mogelijk worden benut. Niet helpende strategieën opsporen en omzetten naar helpende strategieën. EN UNIEK IN DEZE TRAINING IS DE INZET VAN VIRTUAL REALITY. Opbouw van de training: Intake kind en ouder(s) 7 bijeenkomsten voor de kinderen (elke week 1) 1 terugkombijeenkomst na ongeveer 6 weken Eindgesprek kind en ouder(s) Online gesprek juf/meester/mentor op school Wekelijkse update van de les via een e-mail Optioneel bij te boeken ouderavond "hoe vergroot ik het zelfvertrouwen van mijn kind. 30 euro p.p.
Start training
Leeftijd: 10 t/m 12 jaar 8 x bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten voor de kinderen
Vorige slide
Volgende slide