Sociale vaardigheidstraining

Ben, Juul en Mo doen het zo ®

Nieuw in deze training is een bezoek aan paardencoach Carina Braams van Bramas Coaching voor nog meer leer mogelijkheden en plezier!

De training is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De kinderen leren in deze training nieuwe gedragsvaardigheden en ontwikkelen meer zelfvertrouwen.

In contact met leeftijdsgenoten kunnen kinderen veel plezier ervaren, samen leren en groeien. Maar het kan voorkomen dat kinderen hier wat meer moeite mee hebben. Kinderen kunnen hierdoor niet lekker in hun vel zitten: ze zijn uit balans. Hierdoor kunnen ze zich onzeker of verlegen voelen of ze kunnen zich juist overschreeuwen door stoer gedrag, gepest worden of zelf pestgedrag vertonen. Sociale vaardigheidstraining kan hierbij helpen!

De bijeenkomsten voor de kinderen duren 1 uur en 15 minuten. De groep wordt zoveel mogelijk verdeeld naar leeftijd, aard en problematiek.

Leeftijd 6 t/m 8 jaar

8 x bijeenkomsten voor kinderen maandag 8, 15 febr, 14, 21 maart, 4 en 11, 18, 25 april 2015 van 15.30 - 16.30 uur

Terugkomdag (bijeenkomst 9) voor kinderen in nader overleg net als de individuele ouderbijeenkomsten aan het eind.

Ouderavond 19.30-20.30 (datum volgt)

Wilt u meer weten over de training, wilt u weten of er binnenkort een training zal starten of wilt u uw kind inschrijven neem dan gerust contact met mij op.

In de training komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Hoe maak je kennis met iemand
 • Emoties, die van jezelf en de ander
 • Hoe krijg je vrienden
 • Pesten
 • Complimenten geven en ontvangen
 • Omgaan met kritiek
 • Samenwerken en onderhandelen
 • Nee zeggen en ontvangen

Opbouw van de training:

 • Informatieve ouderbijeenkomst: wat gaan we doen in de training?
 • 4 wekelijkse bijeenkomsten voor de kinderen
 • Ouderbijeenkomst: waar staan we in de training? Ouders kunnen vragen stellen.
 • 4 wekelijkse bijeenkomsten voor de kinderen
 • Na ongeveer 6 weken een terugkomdag voor de kinderen
 • Individueel eindgesprek met ouders


Deze tweedaagse training tot sociale vaardigheidstrainer is een praktisch ingestelde training voor leerkrachten, kindercoaches en andere begeleiders om met kinderen van 6 t/m 8 aan het werk te gaan. In deze training ervaar je deels de oefeningen zelf.

Je gaat de kinderen in de sociale vaardigheidstraining nieuwe gedragsvaardigheden leren en hun zelfvertrouwen vergroten a.d.h.v. de handpoppen Ben, Juul en Mo. Door bijgeleverde dvd met sketches is het niet nodig om zelf de poppen aan te schaffen en heb je een goede en leuke basis om vanuit te werken.

Ben is stoer en durft overal op af te gaan, hij kan goed zijn grenzen trekken, maar hij kan soms een beetje te snel handtastelijk worden.

Juul is voorzichtig, afwachtend en rustig, het gebeurt nogal eens dat ze over zich heen laat lopen en niet voor zichzelf op durft te komen.

Mo is een echte aanpakker, hij kan rustig zeggen wat hij ervan vindt, hij staat sterk in het leven. Maar soms is hij zo overtuigd van zichzelf dat hij het lastig vindt om iets van de ander aan te nemen.

De kosten bedragen EUR 375,- incl BTW (Koffie/thee/fris, lunch, DVD en werkmap is inbegrepen).

Start training:
Donderdag 5 en vrijdag 6 november 2015 in Ouderkerk aan de Amstel

Deze training is ook zeer geschikt om op school te gebruiken.

Ik ging naar Maaike omdat ik vaak zo zenuwachtig was omdat ik een toets moest maken, dat ik me niet meer kon concentreren. Ik raakte in paniek en moest huilen, waardoor ik er natuurlijk niets van maakte. Ik vond het heel leuk om naar Maaike te gaan, ze heeft me geholpen mijn slechte gedachtes “op vakantie te sturen”. Daardoor kan ik nu rustiger aan een toets beginnen. Ik ben nog steeds wel beetje zenuwachtig, maar ik heb geleerd dat een beetje zenuwachtig wel goed is :) Groetjes Mette

Onwijs bedankt voor de geweldige cursus! Ben zoooo blij dat ik 't heb gedaan, zo een enorme mooie toevoeging die mijn gezin nog rijker maakt! We genieten er allemaal van! Onze zoon van 6 zat niet goed in z'n vel. Hij was thuis regelmatig erg boos en opvliegend. Op school kon hij zich heel slecht concentreren. Groep 3 was erg moeilijk voor hem en hij had daardoor last van onzekerheid. Op aanraden van school zijn we bij Kindergevoel terecht gekomen. Met Maaike klikte het meteen heel goed. Na een paar keer voelde hij zich heel erg thuis en kon hij spelenderwijs aangeven welke zaken hem dwars zaten. Maaike had hele goede tips voor thuis en voor onze zoon ook handige materialen om zijn gevoelens te omschrijven. Nu, een jaar later gebruiken we nog steeds de smileys en het "potje met gevoelens". De cursus kindermassage was oog heel erg leuk om te doen en onze beide kinderen vinden het fantastisch als mama ze masseert! We zijn heel blij dat we Maaike hebben leren kennen!

Onze dochter van 5 was al ruim een jaar angstig voor school, daarnaast waren er in korte tijd 2 mensen uit haar omgeving overleden. Ze had al maanden chronisch last van buikpijn en sliep slecht. Het slechte (in)slapen was al langer aan de hand: ze kon alle prikkels van de dag slecht reguleren, wat 's avonds resulteerde in moeite met ontspannen. Nadat we in het medische circuit hebben laten checken of er fysiek niets aan de hand was, zijn we bij Maaike terecht gekomen. Gewoon via internet. Haar site sprak me direct aan, omdat de combinatie van coaching en massage volgens mij precies was wat onze dochter nodig had. Bij de eerste sessie merkte ik dat ze zich erg vertrouwd voelde bij Maaike: ik mocht meteen weg. Ze heeft een aantal sessies gedaan, waarin Maaike allerlei spelletjes en oefeningen met haar deed om haar te leren met haar angsten om te gaan en om haar hoofd "te ordenen". Ook werd ze gemasseerd, wat ze prettig en ontspannend vond (getuige haar gegaap). Thuis probeerden we de oefeningen waar mogelijk toe te passen. Daarnaast heb ik zelf de cursus kindermassage gevolgd. Ik heb het vaak (met effect!) voor het slapen gaan op haar toegepast. Treffend: een paar maanden na de laatste sessie zei ze out of the blue: Maaike heeft me goed geholpen he mama, ik heb bijna nooit meer buikpijn! Het gaat inmiddels erg goed met onze dochter: een combinatie van veranderde omstandigheden en toegenomen zelfverzekerdheid, waarbij Maaike zeker een rol heeft gespeeld. ‘’Onze zoon van 6 jaar, had erg veel moeite met verlies van spel. Hij kon echt woedend worden. Wij vonden het moeilijk hoe we met die woede om moesten gaan en Maaike is in een sessie met Thijs gaan krassen op een groot vel papier. Thijs kwam helemaal bij, hij stopte ook pas toen de woede gezakt was. Wij krassen nu ook met Thijs als hij zo boos is en daar koelt hij echt van af. Thijs ging met plezier naar Maaike en ook wij hebben er van geleerd!’’

‘’Mijn hoofd wordt leeg en mijn voeten ontspannen (uitspraak van een zeer gevoelig meisje van 8 na een massage)’’

‘’Mijn zoon van 10 heeft zich door Maaike uitgebreid laten masseren. Je zag hem genieten. Na afloop gaf hij zelf aan dat hij het ontzettend lekker en ontspannen vond. Een mooie ervaring!’’

"Nogmaals bedankt voor je ervaren begeleiding en lieve zorgen. Rijk zal je vreselijk missen."

‘’Onze dochter was wat faalangstig. Dit uitte zich bv. op school met het maken van opdrachtjes/toetsen, ze was dan bang om foutjes te maken, en klapte dan dicht of werd heel verdrietig. Wij zijn bij Maaike terechtgekomen, en dat was een feestje voor Guusje, ze keek ernaar uit om naartoe te gaan. Door Maaike's methode leerde ze spelenderwijs dat het maken fouten helemaal niet erg is.’’

‘’De cursus kindermassage was erg leuk. Ik ben iedere week met veel plezier gegaan, mede door jouw enthousiasme en je leuke en prettige manier van overbrengen. Alle complimenten voor jou!‘’

‘’De cursus kindermassage is een aanrader. Alleen het ermee bezig zijn geeft al rust en het verheugen op de daadwerkelijke massage thuis bij de kinderen geeft al een heel blij gevoel! Thanks Maaike!‘’

Ik heb de cursus ervaren als iets erg leerzaams. Ik vond het ook fijn dat er ook meer kinderen waren en niet dat ik daar alleen was. We hebben daar veel lol gehad! Ik heb daar geleerd om sterker in mijn schoenen te staan en veel meer tegen dingen kunnen zoals: Kritiek, pesterijen en pesterijen oplossen kan ik nu ook wel best wel goed. Ik raad het vooral aan kinderen die niet zo sterk in hun schoenen staan. Dat betekent: Wie niet zo veel zelfvertrouwen heeft, neem deze cursus. Dat helpt jullie heel erg goed. Ik was eerst een jongetje die geen zelfvertrouwen had. Maar nu heb ik dat wel. Daar ben ik blij om!

Schrijf je nu in:

Er zijn momenteel geen toekomstige events.